כבר שמעתם על פרויקטים של חיזוק מבנים? אתם שוקלים אם כדאי לכם לברר על הפרויקט או אם מדובר בבזבוז זמן? אם אתם נמצאים בצומת דרכים או אם אתם לא מבינים מהם היתרונות של הפרויקט, כדאי שתקראו מה הוא יביא לכם. חשוב לציין כי לרוב הפרויקט לא עולה לדיירים כסף וכי מדובר באינטרס משותף של הקבלן המבצע ושל בעלי הדירות בבניין כשהקבלן מרוויח דירות נוספות ובעלי הדירות מקבלים דירה נוחה יותר למגורים.
חיזוק המבנה במקרה של רעידת אדמה
הסיבה העיקרית לבצע פרויקטים של חיזוק מבנים היא יצירת הגנה מפני רעידת אדמה. מקרה של רעידת אדמה אמנם עדיין לא קרה בארץ (או לפחות לא הוביל לנזקים משמעותיים) אך הוא יכול לקרות ועלול לגבות מחיר יקר במיוחד במבנים שאינם עומדים בתקן הישראלי נגד רעידות אדמה. החיזוק של המבנה מאפשר לדיירי הבניין לישון בשקט כשהם יודעים שהם מוגנים.
הגדלת המבנה
הגדלה של המבנה היא יתרון משמעותי כאשר כל קבלן שמבצע חיזוק מבנים יביא איתו הצעה לאחר שיבחן את הסביבה, את תקנות העירייה ואת המבנה הבסיסי. ההגדלה יכולה להיות בתוספת של מרפסת, חדר נוסף או חדר שירות, תלוי מה מאפשר המקום ומה מאשרת העירייה.
העלאת ערך הדירה
פרויקט של חיזוק מבנים כולל כמה יתרונות; הוא הופך את המבנה לעמיד בפני רעידות אדמה (בהתאם לתקן הישראלי להגנה מפני רעידות אדמה כפי שנקבע בשנת 1975) והוא משנה את הדירה של כל אחד מהדיירים. השילוב של שני אלה יכול להעלות את הערך של הדירה ואין זה משנה אם אתם מתכננים למכור את הדירה בקרוב או לא, מדובר בהחלטה משמעותית שכדאי מאד לשקול אותה ברצינות.